Skip to main content
Zeepdispensers

Instructie handen wassen

By No Comments3 min read

instructie handen wassen Handen wassen is belangrijk. Dat weten we allemaal. Maar wist je dat tóch nog 40% van de mensen geen handen wast na het toiletgebruik? En dat het grootste deel van de 60% die het wel doet, veel te kort wast en niet volgens de juiste handenwasinstructie? Te kort of slecht je handen wassen heeft net zo weinig zin als het niet doen.

Op de juiste manier handen wassen en drogen is essentieel om de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan. Bacteriën en virussen zijn namelijk overal. Ook in je bedrijf.

De meeste ziekteverwekkers worden verspreid via de handen. Denk het handen schudden, deurklinken vasthouden, maar ook gezamenlijk gebruik van materialen en meubels op kantoor. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij, je collega of klant ziek wordt.

Wanneer moet ik mijn handen wassen?

Je hoeft niet de hele dag door je handen te wassen, maar er zijn een aantal richtlijnen wanneer dit hygiënisch gezien moet volgens het RIVM:

 • voordat je eten klaar gaat maken.
 • voordat je gaat eten.
 • als je naar de wc bent geweest.
 • wanneer je een kind verschoond hebt.
 • na het aaien of knuffelen van (huis-)dieren.
 • direct na het schoonmaken.
 • na hoesten, niezen of het snuiten van de neus.

Instructie handen wassen

Wil je op de juiste manier je handen wassen met zeep? Volg dan deze instructie:

 1. Maak je handen eerst goed nat.
 2. Neem zeep uit de zeepdispenser
 3. Wrijf je handen lang genoeg over elkaar en bedek zowel de boven- als onderkant van je handen met zeep.
 4. Zeep ook heel goed alle vingertoppen in.
 5. Wrijf de zeep ook tussen je vingers.
 6. Spoel de zeep zorgvuldig af onder de kraan.
 7. Droog je handen goed af. Droog ook de huid tussen je vingers goed af.

Bij het drogen van je handen kunnen er ziekteverwekkers op de handdoek komen. Gebruik daarom altijd de aanwezige handdoekautomaat met papieren handdoekjes of katoenen handdoekrol. Gooi papieren handdoeken direct na gebruik in de afvalbak.

Wil je meer lezen over hygiëne, dan is het RIVM een goed startpunt.

 

Meer informatie?

Wil je liever meteen de hygiëne in je bedrijf aanpakken? Neem dan contact op met Menno Slot om in een persoonlijk gesprek te kijken waar hygiënische winst te behalen is.

Neem contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie?

Ik ben altijd bereikbaar om samen de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden. Van een passende offerte tot voorraadbeheer, wij zorgen voor een naadloze ervaring.

Voor een persoonlijk gesprek over sanitaire oplossingen, bel gerust. Onze 24/7 service garandeert dat we altijd klaar staan wanneer u ons nodig heeft.