Skip to main content
Zeepdispensers

Zeepdispenser met sensor. Hygiënische oplossing?

By No Comments3 min read

Over zeepdispensers met een sensor bestaan veel misverstanden. Want is een zeepdispenser met sensor echt zoveel hygiënischer dan de normale zeepdispensers? Wij hebben daar onze visie op en die delen we graag met je in dit blogartikel. 

Vaak krijgen we de vraag van bedrijven of er iets aan de hygiëne verbeterd kan worden. Een van de oplossingen die dan gevraagd wordt is een non-touch zeepdispenser voor het handen wassen.

 

Voordeel van de zeepdispenser met sensor

Natuurlijk is er een voordeel aan de non-touch zeepdispenser. Je hoeft als gebruiker de zeepdispenser niet zelf aan te raken. De sensor registreert je handen, en geeft een portie zeep af. Dit is hygiënischer dan het moeten aanraken van een knop of hendel, waar al je voorgangers ook met vieze handen aan zaten.

 

Nadelen zeepdispenser met sensor

Maar er zijn ook een aantal nadelen aan de non-touch zeepdispenser. Je hoeft niets aan te raken op de zeepdispenser. Maar denk ook verder: in veel bedrijven moet je daarna wél de kraan handmatig opendoen, je handen drogen aan een katoenen handdoek en/of de deurklink vastpakken om de deur weer open te doen. Wetende dat ruim 40% van de toiletgebruikers geen handen wast, en de van de overige mensen de meesten niet volgens de juiste handenwasinstructie wassen. Het gebruik van een sensor zeepautomaat lijkt dus hygiënischer, maar is dat niet altijd.

Bovendien zitten in deze sensor zeep-apparaten ook batterijen. Batterijen zijn slecht voor het milieu.  En electronica en water zijn een slechte combinatie. De automaat gaat sneller kapot, het wisselen van batterijen geeft extra werk en door het vaker op en dichtdoen komen er zeepresten in de automaat terecht.

 

Hygiënische oplossing op maat

Of een zeepdispenser met sensor, de zogeheten non-touch dispenser voor jouw bedrijf een goede oplossing is, hangt samen met de rest van de sanitaire inrichting. Natuurlijk kun je voor meerdere hygiënische oplossingen in het de sanitaire dienstverlening bij ‘The Healthy Workplace’ terecht.

Wil je de hygiëne in je bedrijf goed aanpakken en verbeteren? Neem dan contact op met Menno Slot om in een persoonlijk gesprek te kijken waar hygiënische winst te behalen is.

Bel of mail. Neem contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie?

Ik ben altijd bereikbaar om samen de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden. Van een passende offerte tot voorraadbeheer, wij zorgen voor een naadloze ervaring.

Voor een persoonlijk gesprek over sanitaire oplossingen, bel gerust. Onze 24/7 service garandeert dat we altijd klaar staan wanneer u ons nodig heeft.