Skip to main content
Handdoekautomaten

Nadelen van katoenen handdoekrollen

By No Comments3 min read

Wat zijn de nadelen van katoenen handdoekrollen? Het lijkt luxe en hygiënisch, maar heb je al eens nagedacht over dingen als hygiëne, milieu en slijtage? Natuurlijk helpen wij je graag bij het kiezen en leveren van de juiste handdoekautomaat. Maar die is niet altijd gevuld met katoenen handdoekrollen. In dit artikel lees je waarom katoenen handdoekrollen niet altijd de juiste keuze zijn.

 

Katoenen  handdoekrollen zijn onhygiënisch

Een van de nadelen van katoenen handdoekrollen is dat als de handdoekrol ‘leeg’ is, het laatste stuk op de grond komt te hangen. De grond waar alle toiletbezoekers met hun schoenen over lopen. Zeker als het dan nog even duurt voordat de handdoekrol vervangen wordt, moeten tientallen mensen hun handen drogen aan een vieze handdoek waar anderen met hun schoenen op hebben gestaan.

Aanslag op het milieu door katoenen handdoekrollen

Papieren handdoekjes worden als gescheiden afval weggegooid. Daar zijn wij een voorstander van. Maar katoenen handdoekrollen moeten apart worden opgehaald. De vieze rollen staan eerst een tijdje in de voorraadkast te wachten op het vervoer. Vervolgens gaat het met een bestelwagen of vrachtauto naar de wasserij om de rollen in een speciaal wassysteem te reinigen. Denk je eens in hoeveel extra belasting dit is voor het milieu. De uitstoot van uitlaatgassen door het extra vervoer van halen en terugbrengen, het waswater, het wasmiddel.

Katoenen handdoekrollen slijten

Wist je ook dat katoenen handdoekrollen slijten? De rollen worden steeds een stukje korter, omdat onuitwasbare vlekken eruit gesneden worden, en de rol dan weer aan elkaar genaaid wordt. Bovendien zijn deze katoenen handdoekrollen niet klantspecifiek, dus je kunt ook de gebruikte en gewassen (eventueel ingekorte) handdoekrol van een ander bedrijf terugkrijgen.

Beste alternatief voor katoenen handdoekrollen?

Airflex_handdoekrol_Kimberly_Clark_The_Healthy_WorkplaceWat is dan het beste alternatief voor katoenen handdoekrollen? Wij werken graag met de Airflex handdoekrol van Kimberly Clark. Maar de juiste oplossing voor jouw bedrijf bespreken we graag op maat in een persoonlijk gesprek. Er is namelijk veel meer mogelijk.

Neem contact op met Menno van ‘The Healthy Workplace’. Hij komt graag bij je langs om samen met jullie te bekijken wat de beste handdoekrol is voor jullie bedrijf. Qua kosten(besparing), duurzaamheid en innovatie.

Vragen? Neem contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie?

Ik ben altijd bereikbaar om samen de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden. Van een passende offerte tot voorraadbeheer, wij zorgen voor een naadloze ervaring.

Voor een persoonlijk gesprek over sanitaire oplossingen, bel gerust. Onze 24/7 service garandeert dat we altijd klaar staan wanneer u ons nodig heeft.