Skip to main content
Toiletpapierautomaat

Welke toiletpapierautomaat moet je kiezen?

By No Comments4 min read

Het is een mooi woord voor galgje of Scrabble: toiletpapierautomaat. Of toiletpapierrolautomaat. Zonder gekheid: het is soms ook gewoon een puzzel om de juiste keuzes voor je bedrijf te maken. Welke toiletpapierautomaat voor op kantoor moet je kiezen? Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit blogartikel wat de verschillende opties zijn bij de keuze voor een toiletpapierautomaat. 

 

Toiletpapierautomaat voor op kantoor

Om de te kiezen welke toiletpapierautomaat voor op kantoor je wilt, moet je eerst weten welk soort toiletpapier je wilt gebruiken. Kies je voor gevouwen toiletpapier of voor toiletpapierrollen? En daarbij heb je de keuze uit 1-laags, 2-laags, of 3-laags. Hoe meer lagen, hoe zachter het papier. Maar denk er wel aan dat hoe meer lagen het papier heeft, hoe belastender dit voor het milieu is.

Gevouwen toiletpapier

Wat is gevouwen toiletpapier? De naam zegt eigenlijk al letterlijk: het zijn vellen toiletpapier die in elkaar gevouwen in de toiletpapierautomaat zitten. Gevouwen toiletpapier zorgt voor een kostenbesparing van 40%. Dat komt omdat er minder papier per keer verbruikt wordt, omdat je afgemeten porties uit de automaat trekt. Mensen worden zo bewuster van de hoeveelheid papier die ze gebruiken en gebruiken daardoor automatisch minder papier. Bovendien past er van gevouwen toiletpapier méér tegelijk in een toiletpapierautomaat. Grotere volumes in de automaat en minder verbruik, zorgen ervoor dat de automaten minder vaak bijgevuld hoeven te worden. Ook dat zorgt voor besparing.

 

Automaat met toiletpapier rollen

Natuurlijk kun je voor de toiletpapierautomaat op kantoor ook kiezen voor toiletrollen. Er zijn genoeg normale toiletpapierhouders waar 1 tot 2 rollen tegelijk in kunnen. Als er al twee rollen tegelijk in de automaat gaan, is dat vaak met de bedoeling dat je niet wilt dat toiletgebruikers zonder papier komen te zitten. Toch blijkt uit de praktijk dat het toiletpapier áltijd op gaat op de momenten dat je het niet kunt gebruiken. Of wanneer er geen tijd is om direct bij te vullen. Met een normale toiletrol van 40 a 50 meter kom je de dag meestal niet door op een gemiddeld kantoor.

Toiletpapierrollen zijn er eigenlijk in een drietal formaten: de normale toiletrol, de Maxi toiletrol en de Jumbo toiletrollen. Even een kleine vergelijking: op een normale toiletrol voor kantoor, met 1-laags toiletpapier, gaat ongeveer 50  meter. Een 1-laags Jumbo toiletpapierrol telt maar liefst 525 meter.

 

Volume-formule van The Healthy Workplace

Gebruik je kleine toiletrollen, dan moet je dus ook vaker controleren of het papier op is, en het papier vaker bijvullen. Dat kan anders. Het systeem van The Healthy Workplace is gebouwd op volume. De volume-formule. Overal zit meer in, want meer volume betekent minder bijvultijd en dus meer gemak én een besparing in tijd en geld.

Om er achter te komen of je over zou moeten naar grotere toiletpapier rollen, is er een heel handig sein. Namelijk: als je rollen in je toiletruimte gaat zetten als voorraad… dan is je automaat te klein om de dag door te komen. Dan zit er te weinig voorraad in je toiletpapierautomaat.

De oplossing is simpel: overstappen op een volume-systeem:

  • Gevouwen toiletpapier
  • Duo rollen
  • Jumbo rollen.

Dit zijn drie systemen die volume als uitgangspunt nemen. Met de nodige besparingen. Qua tijd in bijvullen, qua gebruik en kosten omdat je minder vaak hoeft bij te kopen.

The Healthy Workplace installeert de toiletpapierautomaat in de sanitair-unit(s) bij jou op kantoor. Een belangrijk punt hierbij is: je ziet niet dat er iemand geweest is. Menno en zijn medewerkers nemen alle verpakkingsmateriaal weer mee terug. Je zit zonder zooi en bent meteen weer klaar om te gaan.

Maak een vrijblijvende afspraak ter kennismaking om te zien welke toiletpapierautomaat voor op jouw kantoor geschikt is. 

Neem contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie?

Ik ben altijd bereikbaar om samen de beste oplossingen voor uw organisatie te vinden. Van een passende offerte tot voorraadbeheer, wij zorgen voor een naadloze ervaring.

Voor een persoonlijk gesprek over sanitaire oplossingen, bel gerust. Onze 24/7 service garandeert dat we altijd klaar staan wanneer u ons nodig heeft.