Zeepdispensers

Verschillende soorten zeepdispensers voor je bedrijf

By 16 oktober 2017 oktober 21st, 2017 No Comments

Zeepdispensers voor je bedrijf zijn hard nodig. Handen wassen is essentieel om de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Die worden namelijk het vaakst verspreid via de handen. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt. Maar wat een keuze is er op de markt! Welke zeepdispensers zijn er voor bedrijven en welke moet je kiezen? We hopen je met dit artikel een beetje wegwijs te maken in het aanbod.

zeepdispensers voor je bedrijf

Zeepdispensers voor je bedrijf – welke soorten zijn er?

Er zijn in grote lijnen drie verschillende soorten zeepdispensers voor je bedrijf. Namelijk, de crèmezeep dispenser, de foamzeep dispenser en de antibacteriële dispensers. En dan zijn er eigenlijk ook nog granulaatzepen, zoals garagezeep. Maar die laten we in dit artikel verder buiten beschouwing. Maar wat is nou het verschil tussen die verschillende zepen en zeepdispensers? Welke is het beste voor jouw onderneming? Wat is de juiste keuze? We zetten hieronder de eigenschappen van de verschillende zeepdispensers op een rijtje.

 

Crèmezeepdispenser

De crèmezeep wordt ook wel gewone vloeibare zeep of vloeibare handreiniger genoemd. Crèmezeep is eigenlijk een ‘oude’ manier van wassen. HEt is een wat hardere substantie die je ín de huidcellen wrijft en die daardoor moeilijker af te spoelen is. Hierdoor heb je niet alleen meer zeep nodig (omdat het ín je handen trekt), maar ook gebruik je meer water om het van je handen af te spoelen. Daarbij voelen de handen na het wassen vaak ruw aan.

 

Foamzeepdispenser

Foamzeep is zeer sterk geconcentreerde zeep. Er zit een liter geconcentreerd foamzeep in één flacon. Dit is niet alleen meer dan in de reguliere crèmezeepdispenser, je gebruikt er ook nog eens mínder van. Doordat foamzeep in aanraking met lucht groter wordt, heb je er minder van nodig. Je haalt uit een liter foamzeep tot wel 2500 porties zeep. Ter vergelijking: uit een flacon crèmezeep komen slechts 900 porties.  Het grotere volume van foamzeep in één flacon scheelt bijvullen en scheelt kosten qua aanschaf van een nieuwe zeepflacon. Door overstappen op foamzeep doe je een enorme kostenbesparing. Foamzeep glijdt makkelijker over je handen, en spoelt makkelijker (met minder water) af omdat het een dunnere substantie is.  Toch maakt foamzeep net zo goed schoon als cremezeep. Terwijl in de foamzeep Aloë Vera verwerkt zit, waar je zachtere handen van krijgt die ook nog eens subtieler ruiken.

 

Antibacteriële zeepdispenser

Als derde optie in de zeepdispensers voor je bedrijf, is er de antibacteriële zeepdispenser. Anti bacteriële zeep is eigenlijk overbodig voor reguliere werkomgevingen zoals kantoren. Antibacteriële zeep droogt je handen nóg meer uit dan de normale cremezeep. Bovendien geeft deze antibacteriële zeep een vals gevoel van veiligheid en hygiëne. Het scheelt namelijk maar 1% met de bovengenoemde zeepsoorten. Als je een slag wilt slaan in het verbeteren van de bedrijfshygiëne, kun je misschien nog wel beter investeren in een goede handenwasinstructie.

Let op: dit geldt uiteraard niet voor ziekenhuizen, keukens en dergelijke.

Welke zeepdispenser voor jouw bedrijf?

Wat is nou de juiste zeepdispenser en zeepsoort voor jouw bedrijf? Daarover geven we graag een persoonlijk advies. Dit is namelijk afhankelijk van specifieke factoren en die verschillen per bedrijf. Menno van ‘The Healthy Workplace’ komt graag bij je langs voor een kennismaking en vrijblijvend advies over het zeepgebruik in je bedrijf. En wie weet kunnen we ook voor jouw bedrijf een hoop besparen.

Neem contact op voor meer informatie.